Recentste nieuwsberichten en artikels
Nieuws🕘 26 Jul 2017
Universal gaat in Orlando in het park Islands of Adventure een nieuw vervolg breiden aan het succesverhaal van de zone rond Harry Potter. Meer bepaald zal de duo inverted B&M achtbaan Dragon Challenge voorgoed verdwijnen en komt er een nieuwe generatie thrill ride in de plaats.
Nieuws🕘 26 Jul 2017
De Plopsagroep heeft bij de gemeente Haßloch een nieuw voorstel ingediend voor de bouw van een zwemcomplex bij Holiday Park. Een eerder voorstel werd afgewezen, omdat er te weinig draagvlak was bij de inwoners van de gemeente.
Nieuws🕘 26 Jul 2017
Vandaag werd bekend gemaakt dat Plopsa in 2018 een 5.000 vierkante meter grote indoorzone zal openen in haar Duitse vestiging Holiday Park.
Nieuws🕘 26 Jul 2017
Legendia, één van de pretparken in Polen, opent volgend jaar een nieuwe dark ride. Dat staat te lezen op de website van het bedrijf die meewerkt aan de nieuwe attractie: Jora Vision. Het is de tweede grote investering sinds de nieuwe rebranding van het park.
Nieuws🕘 17 Jul 2017
Afgelopen weekend vond in Anaheim Californië het drukbezochte D23 evenement van Disney plaats. Tijdens de conventie werden alle nieuwe plannen voor de volgende 4 jaren bekendgemaakt voor de parken die Disney zelf beheert.
Nieuws🕘 16 Jul 2017
In het Spaanse stadspark Parque de Atracciones te Madrid zijn zondagnamiddag 16 juli omstreeks 14u30 lokale tijd twee treinen van de achtbaan Tren de la Mina op elkaar gebotst.
Nieuws🕘 14 Jul 2017
TripAdvisor, de grootste reiswebsite ter wereld, heeft deze maand voor de vijfde keer de Travellers’ Choice Awards voor attractie- en waterparken uitgereikt. Europa-Park ontving hierbij opnieuw de prijs voor beste attractiepark van Duitsland én Europa.
Nieuws🕘 11 Jul 2017
Een ware eyecatcher die het Kempense familiepark ietwat een skyline gaf, verlaat vannacht Bobbejaanland. De windmolen die je al van ver zag opduiken in het landschap en je verzekerde dat je het park naderde, verdwijnt vannacht definitief.
Nieuws🕘 2 Jul 2017
Parque Warner heeft plannen om binnenkort iets nieuws te openen. Wat die nieuwigheid precies gaat zijn, laten ze afhangen van de keuze van het publiek. Een openingsjaar is echter niet bekend.
Artikel🕘 2 Jul 2017
Gisteren openden officieel de paleisdeuren van de nieuwe, overdekte familie-attractie Symbolica, een wonderlijk paleis waarin niets is wat het lijkt. Pretparken.be was er al een dagje eerder bij en brengt verslag uit van de duurste en grootste attractie in de Efteling ooit.
Zoo🕘 29 Jun 2017
De gloednieuwe Mensapenvallei is vanaf 1 juli de grote avontuurlijke speeltuin van de gorilla’s en chimpansees in ZOO Antwerpen. Klimtuigen en natuurrotsen zorgen dat er heel wat te beleven valt voor zilverrug Matadi, zijn vrouwen en de andere mensapen.
Nieuws🕘 29 Jun 2017
Aanstaande zaterdag 1 juli is het exact 10 jaar geleden dat de houten achtbaan Troy in Attractiepark Toverland officieel werd geopend voor de bezoekers van het park.
Pretparkdeals

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.